fredag den 7. september 2007

Netværk - fremtidens kompetence.

Netværk er det blot et forbigående modefænomen?

Det mener jeg ikke - for uanset hvad vi kalder det, så er det afgørende både som menneske og virksomhed at have et stærkt netværk - og samtidig bliver det at kunne netværke en af fremtidens væsentligste personlige kompetencer.

HVORFOR?
  • fordi der ligger uendelig meget nyttig viden i hinandens netværk, netværks netværk....
  • fordi vi i netværket kan hjælpe hinanden med at navigere og sortere i de mange indkomne informationer
  • fordi vi i netværket kan skaffe hinanden de rette kontakter
  • fordi vi som mennesker kan lide at have personlige relationer, som anerkender os
- og mange mange flere.....

Fokuser på at dit netværk skal være stærkt - dvs. mangfoldigt bestående af mennesker du gerne vil hjælpe og som gerne vil hjælpe dig, mennesker du kan kontakte, også hvis du ikke havde din titel, status mv.

Vær god til at give - både viden og kontakter - tænk i, at du derigennem måske åbner nogle døre for andre til begge parters gavn.

Og husk et netværk skal plejes efter relevanskriteriet: Giv og tag, når det er relevant - der kan udemærket gå tid i mellem vi har kontakt uden netværksrelationen går tabt!

Jeg kunne skrive meget mere, men nu vil jeg spørge ud i netværket....

Hvad synes du om netværk? - har du nogle gode råd, historier eller input om netværk?

6 kommentarer:

LOLLESGAARD sagde ...

Kære Charlotte

Jeg er meget enig med dine betragtninger på netværk og kender som du ved allerede betydningen af netværk.
Jeg håber at vi kan bruge hinanden og hinandens kompetencer på at komme videre med detsom vi synes er unikt og vigtigt.

Janet Friang sagde ...

Hvad er min mening omkring netværk?

Personligt bruger jeg en del tid på netværk - og dog alligevel helt klart ikke nær nok tid. Jeg tror ikke der er nogen tvivl om, at vi er mange som med stor fordel kunne bruge endnu mere tid på at netværke på kryds og tværs.

Jeg har i egen forretning fået utroligt nyttige informationer, hjælp og sparring via forskellige netværk. Omvendt har jeg også valgt at "investere" tid når nogen henvender sig og ønsker MIN sparring eller hjælp - fordi jeg tror på, at "det man giver kommer igen"... på en eller anden måde, på et eller andet tidspunkt.

Omsætning har mit netværk sørme også "genereret" til mig. Jeg må da også indrømme, at det for mig personligt spiller rolle hvem jeg "handler med". Etik og moral spiller rolle i min virksomhed - stor rolle - og jeg kigger helt klart på hvem virksomheden er (eller personen), inden jeg vælger en leverandør eksempelvis.

Så for mig er netværk på alle måder noget meget meget positivt og givende.

Jeg kan derfor VARMT anbefale netværkstankegangen som blandt andet beskrives i Charlottes bog "Netværk - vejen til målet".

Sidst vil jeg ikke undlade at nævne, at jeg helt aktuelt er med til at opstarte en ny netværksgruppe for iværksættere og mindre virksomheder. Vil nogen høre mere skal I være velkomne til at kontakte mig på janet@evat.dk

God fornøjelse med "networkingen".

Unknown sagde ...

Da det i skrivende stund netop er blevet mig klart, at jeg nu må tage springet og 100% hellige mig opstarten af min egen virksomhed (Psykologhuset Kroier) har netværk min 1. prioitet. Jeg har adskillige eksempler på, at nætværk både privat, fagligt og profesionelt virker. Dette har eksempelvis været ad den vej at min virksomhed er grundlagt. Jeg tæver derfor ikke med at springe endnu mere ud i networking, for at få hjælp til svar på alt det der trænger sig på i hverdagen for at få virksomheden til at lykkes. Til Janet (fra forgående indlæg) tak for initiativet jeg er klar til at være med i din netværksgruppe.
Let the net Work!!

Charlotte Junge sagde ...

Tak for jeres input - helt enig, vi må bruge hinanden, når det er relevant - og ingen tvivl om, at vi gennem netværk bedre kan finde vej til de samarbejdspartnere og kunder, der har samme "etik", som os og dermed skabe et godt match!

Spædende med med din netværksgruppe, Janet - kan du skrive lidt mere om den?

Anvendelsen af netværk i opstart af virksomhed er også en af mine gode netværkserfaringer - der er viden, ideer og ikke mindst kontakter at hente i netværket, som så kan lede til både samarbejdspartnere og kunder - så Go for it! - og anvende gerne min blog til udveksling af både input, gode historier, viden og kontakter...

ME)SE sagde ...

Hej Charlotte,

Min mening om netværk kan beskrives ganske kort: "NETVÆRK BETYDER ALT".

Da jeg først blev introduceret for netværkstankegangen - af dig Charlotte - havde jeg aldrig tænkt på det som et "redskab" til at udvikle min virksomhed og mig selv, men mere som noget "privat", med venner, kollegaer og familie.

Efter at have mødt dig, og læst bogen Netværk - vejen til målet, begyndte jeg at tænke netværk på en helt anden måde.

Helt konkret er godt halvdelen af min omsætning idag genereret via netværk, så jeg kunne slet ikke eksistere uden!

Nu er udfordringen så at fastholde og videreudvikle netværkstankegangen, mon ikke jeg bliver helt god til det en dag?

Det står i hvert fald helt klart for mig at "NETVÆRK ER VEJEN TIL MÅLET".

Maibritt Heibel Godsk
Web- og grafisk designer.

preblogBRAMA sagde ...

hej Charlotte
Jeg er enig med de mange kommentare
om netværkets betydning.
Og mange tak for forståelsen af at viden delt med andre, mangedobbles i værdi.